Denk samen!

World Wide Web

10 punten voor goede website kwaliteit

 

Goede websitesGoed webdesign kan een kwestie van smaak zijn en smaak varieert, afhankelijk van de regio, de cultuur endergelijke. Echter, er zijn een aantal standaarden die altijd moeten worden overwogen.

Wil je in enkele minuten kunnen beslissen over de algemene kwaliteit van een website?

 

Dan zijn hier de controlepunten:

 

1. Bied bezoekers geen puzzel aan.

Wanneer je een website bezoekt, moet je binnen twee seconden het doel van de site kunen begrijpen. Je moet in staat zijn om er eenvoudig en direct doorheen te navigeren. Is dit van toepassing op de website die nu op je scherm aanwezig is? Dat is een goed begin! Als je er op verdwaald? Verlaat dan de website, er is geen noodzaak om verder te gaan.

 

2. Wauw factor.

Is de website aantrekkelijk? Maakt het dat je denkt: “Ik vind dit een goed idee”, dan heb je waarschijnlijk een goede website gevonden. Er is niets mis met een goede website ten voorbeeld nemen, maar kopieer hem niet. Een website met een fris design concept levert meer krediet op.

 

3. Blanke ruimte.

Dit is de ruimte die NIET is gevuld met afbeeldingen en tekst. Wanneer een website volledig is bedekt met inhoud, zelfs tot in de kleinste hoekjes, is hij nauwelijks leesbaar. Het gebruik van meer ‘blanke ruimte’ draagt drastisch aan duidelijkheid bij.

 

Lees meer